Välkommen till Blå Grodan — en förskola i Traneberg

På upptäcksfärd i skogen

På upptäcksfärd i skogen

Blå Grodan är en liten familjär förskola med ett tjugotal barn i åldrarna 1 till 5 år. Vi finns i natursköna Johannelund i Bromma med kolonilotter, ängar, skog och vatten runt knuten. Förskolan ligger nära Traneberg, Minneberg, Ulvsunda, Johannesfred och Stora Mossen.

Förskolan drivs som ett föräldrakooperativ (läs mer om vad det innebär här), där föräldrarna i stor utsträckning kan påverka och bidra till verksamheten.

Blå Grodans små barngrupper gör det möjligt att se det enskilda barnets behov och utveckling. Vi arbetar för att skapa en trygg och kreativ och stimulerande miljö och att ha roligt tillsammans. Naturen som omger förskolan är en självklar del i den dagliga verksamheten.

God mat är högt prioriterat på Blå Grodan. Den lagas av till största delen ekologiska råvaror på plats av vår professionella kock. Vi köper ekologiskt kött direkt från Visthusboden i Stora Skedvi i Dalarna.

Förskolan följer Stockholm stads ramtider för öppethållande: 06.30-18.30. De faktiska öppettiderna på förskolan Blå Grodan regleras av barnens vistelsetider. Här finns vårt beslut om undantag från skollagens öppenhetskrav.

Titta gärna i vårt Galleri och läs mer om verksamheten under Nyheter.