Helene_low.jpg

Heléne Linderborg

Jag heter Heléne Linderborg och arbetar på Blå Grodan som förskollärare och förskolechef. Jag började arbeta här oktober 2015. Jag är legitimerad förskollärare och har även lärarlegitimation i fyra skolämnen. Jag har arbetat med barn sedan 1983 inom flera verksamheter så som fritids, förskoleklass och förskola.

Här på Blå Grodan har vi en fantastisk utemiljö som gör det enkelt för oss att gå till skogen, ängen eller badplatsen. Det gör att barnen får många tillfällen att kunna springa långt, klättra och hoppa mm. vilket jag tycker är viktigt att vi dagligen får röra på oss. Tillsammans barn, personal och föräldrar gör vi allt för att leva upp till vår vision ”Hälsa och må bra” genom att bland annat göra roliga saker, åker på utflykter, upptäcker saker i vår närmiljö, vi får hemlagad mat och vi tar del av kulturutbudet i staden.

Eftersom vi är en liten förskola är det lätt att se och tala med alla barn, personal och föräldrar varje dag. Det är bland annat därför det är så trevligt att arbeta på Blå Grodan.

Ahmet_low.jpg

Ahmet Kapkac

Jag heter Ahmet Kapkac och är Blå Grodans kock, jag har arbetat här sedan november 2011. Innan jag kom hit arbetade jag på ett annat föräldrakooperativ i Stockholm och innan dess var det på restaurang.

Jag lagar den mesta maten från grunden, vilket jag tycker är viktigt då det betyder att barnen får en allsidig och näringsriktig kost. När barnen fyller år får de välja vilken mat de vill ha till lunch den dagen, så lagar jag det.

Det mesta av det som vi köper in är ekologiskt. Allt kött och korv som serveras kommer från Stora Skedvi i Dalarna, vilket är kravmärkt.